Tips för badrumsinredning

När renoveringen är färdig är det dags att inreda badrummet. Det är viktigt att inreda sitt badrum efter sin egna smak och inte inreda efter vad som är trendigt.

Läs Mer

Olika inredningsstilar

Ett tips när ni ska inreda ert badrum är att välja en tydlig stil och inreda efter den. Vi listar våra favoritstilar och inredningsdetaljer.

Industriell stil: Öppna kopparrör, betong och industriella detaljer är typiska för den industriella stilen. Den industriella stilen är vanlig i nybyggda hus och lägenheter. Dessa detaljer älskar vi:

Denna supersnygga duschkabin andas industri.

En väggspegel med snyggt hyllplan.

Mattsvarta klädkrokar.

Sekelskifte / Klassisk stil: Är du ute efter ett gammaldags badrum är det den klassiska stilen du ska satsa på. Klassisk badrumsinredning handlar mycket om att få till de rätta detaljerna, vilket de verkligen har lyckats med på alla produkter i deras sortiment. De har ett brett utbud med badrumsinredning i tidstypisk design från förra Sekelskiftet, med inspiration från sent 1800- och tidigt 1900-tal. Satsa på mycket detaljer i mässing, äkta porslin och gjutjärn för att få till ett badrum i gammal stil med inspiration från förra Sekelskiftet.

Gammaldags badkar för dig som söker ett äkta gjutjärnsbadkar. Oavsett om du vill ha ett gammaldags badkar helt i koppar eller med gjutjärn och äkta porslinsemalj finns det något för dig där ute på marknaden, oavsett om du kollar efter nya badkar eller ger dig in på second hand-marknaden.

Vi kan varmt rekommendera tidstypisk stil från sent 1800- och tidigt 1900-tal i badrummet. Oavsett om du föredrar ett klassiskt vitt half-tile kakel med blank och slät yta som du ser på bilden ovan eller ett mer färgglatt alternativ. På bilden är det ett s.k. "half-tile kakel" du ser.

Badrumsbelysning i gammal stil finns i flera varianter och modeller. För att få till ett klassiskt badrum gäller det att få till detaljerna, och badrumsbelysningen är en väldigt viktig del av dem. Välj mellan flera varianter och modeller, takhängda såväl som vägghängda badrumslampor. Kombinera gärna flera olika modeller för bästa resultat.

Retro stil: Att åka tillbaka i tiden är ett väldigt roligt inredningsknep. Inred ert badrum med en leksam retro stil.

Färgglada möbler! Denna supersnygga rosa linje från Ballingslöv rekommenderar vi.

Mönstrat kakel är typiskt för den retro stilen.

Våtrumstapeter är också ett enkelt knep för att få till en retro stil.

Minimalistisk stil: Less is more är regeln för en minimalistisk stil. Inreder ni ert badrum minimalistisk kommer badrummet hålla stilen i flera år framöver.

Supersnyggt svart tvättställskåp från Bathlife.

Öppen förvaring i zink.

Snygg och simpel spegel i guld.

Installera golvvärme

Golvvärme i badrum erbjuder flera fördelar som kan förbättra din upplevelse och komfort i ditt badrum. Genom att installera golvvärme i badrummet kan du minska energiförbrukningen, motverka fuktskador, åtnjuta bättre inomhusklimat och få ett snabbtorkande golv samtidigt som du upplever en behaglig och skön känsla när du kliver in i badrummet, oavsett tid på dygnet.

Handla badrumsmatta

Oavsett inredningsstil så finns det en detalj som inte får glömmas bort, badrumsmattan. Det är pricken över i:et och knyter samman känslan man vill uppnå. En lyxig badrumsmatta skapar en varm och välkomnande känsla oavsett resterande inredning. En enkel matta i badrummet förvandlar kallt och hårt klinker till något mjukt och inbjudande.

Köpa badrumstillbehör

Har du hittat en stil här ovan som faller dig i smaken? Nästa steg blir att sätta fart på det kommande inredningsprojektet och börja leta badrumstillbehör. VVSobadrum.se har ett stort utbud av badrumstillbehör som anpassas efter deras kunders efterfrågan. Här finns något för alla stilar och smaker till bra priser.

Läs mer om: