Bra och snygg badrumsbelysning

Bra badrumsbelysning är A och O då ett badrum fyller så många funktioner. Vid vissa tillfällen vill man ha ett dämpat och mysigt ljus, och ibland vill man ha ett starkare ljus som när man exempelvis rakar eller sminkar sig.

Läs Mer

Badrumsbelysning – Tips för att välja rätt

Generell badrumsbelysning

I sitt badrum vill man få till bra och snygg badrumsbelysning som ger en ljus och fräsch känsla, exempelvis om morgnarna eller vid andra tillfällen då man håller på att göra sig i ordning för vad som komma skall. I vissa fall vill man dock kunna tona ner belysningen för att skapa en mysig känsla i badrummet och kanske ta sig ett härligt bad eller dusch.

Utifrån detta vill vi påpeka att dimbara spotlights är det ultimata valet när det kommer till att välja generell badrumsbelysning.


Köpa spotlights

Att ha dimbara spotlights i taket som ljuskälla är både populärt och modernt då det fungerar perfekt som både allmänbelysning, punktbelysning eller mysbelysning. På nätet hittar man mängder av möjligheter att köpa spotlights som är både dimbara och snygga.

Köp spotlights hos Bauhaus

Gammaldags badrumsbelysning

Om du är på jakt efter gammaldags badrumsbelysning finns det en mängd olika lampor att välja mellan. Här hittar du ett stort utbud av badrumsbelysning i klassiskt utförande som passar perfekt för den som vill skapa en autentisk känsla i sitt badrum. Det finns ett stort utval av lampor och armaturer för väggar och tak som passar både moderna och mer traditionella badrum.


Köpa badrumslampor i gammal stil

Genom att köpa gammaldags badrumsbelysning får du möjligheten att ge ditt badrum en autentisk och klassisk känsla samtidigt som det skapar en mysig och avslappnad stämning.

Spegelbelysning – Badrum

Runt badrumsspegeln vill ni ha bra badrumsbelysning för att få till ett så tydligt ljus som möjligt. Detta då det är här ni sminkar er, rakar er och fixar håret. Av den anledningen är det viktigt med att bra ”arbetsljus” då du är i farten att göra dig iordning.

I vår mening är spegelbelysning av yttersta vikt för att få till det kompletta badrummet. Inte nog med att det är praktiskt så är det även estetiskt tilltalande.


Köpa badrumsspegel-belysning

Spegelbelysning kommer i flera olika former och modeller där även ljusstyrkan givetvis skiftar. Ni kan välja att köpa enskilda ljuskällor och lampor för att själv applicera på, vid sidan av eller bakom er badrumsspegel. Det enklaste och mest smidiga sättet är dock att direkt köpa badrumsspegel med belysning, d.v.s. sådana speglar som kommer med för-installerade ljuskällor.

Duschbelysning

Vid eller i duschen bör ni ha tillgång till bra badrumsbelysning som ger ett tydligt ljus. Man spenderar mycket tid i sin dusch och då är det fördelaktigt med ett bra ljus. Här handlar det inte endast om ens personliga hygien, utan i duschen kopplar du av, samlar kraft och tar hand om ditt utseende. Att belysa sin dusch på rätt sätt är därför svårare än vad många människor tror.


Kriterier för duschbelysning

För att göra det aningen enklare att veta vad du bör söka efter när det kommer till duschbelysning har vi satt upp en punktlista över de kriterier som belysning för duschen bör uppfylla:

  • Vatten- & fuktsäker – Se till att lampan i fråga tål ånga och vattenstänk.
  • Avkopplande – Badrumsbelysning bör vara avkopplande för bättre förmåga att snabbladda sina batterier under en härlig dusch.
  • Tillräcklig ljusstyrka – Trots att vi vill ha ett avkopplande ljus så vill vi även ha tillräcklig ljusstyrka som lämpar sig för att ta hand om hygienen och sin kropp.

Läs mer om belysning i duschen hos Philips och i deras guide för duschbelysning.

Läs mer om: