Badrumsrenovering: Steg för steg

Om du blundar, kan du se ditt drömbadrum framför dig då? Krävs det mer än det extra lilla "piffet" för att du ska kunna åstadkomma det? Du har säkert redan insett att du behöver renovera ditt badrum för att det ska bli dina drömmars våta rum.

Läs Mer

Badrumsrenovering i Malmö

Badrumsproffsen är verksamma i Malmö, Lund och övriga Skåne och har specialiserat sig på renovering av våtutrymmen i allmänhet och badrum i synnerhet. I deras offert ingår pris för renoveringens alla faser – från rivning till slutfinish.

BADRUMSPROFFSEN I MALMÖ

Badrumsrenovering nära dig

Om du är hemmahörande i andra delar av landet, finns det förstås mängder av företag som du kan anlita för att renovera ditt badrum. Hitta en som finns i närheten av dig och välj den som uppfyller dina krav och önskemål på bästa sätt.

HITTA EN LOKAL FIRMA FÖR ATT RENOVERA DITT BADRUM

Renovera badrum i 10 steg

Badrumsrenovering kan kännas som något av ett hästjobb, men är en spännande och rolig process som går att följa från dröm till förverklighet. Vi guidar dig igenom 10 steg som gör det mer tillfredsställande och mer överskådligt för dig när du ska renovera badrum.

1. Ta in offert för pris på badrumsrenovering

Börja med att ta in offerter från olika företag som utför badrumsrenovering i Stockholm med omnejd. Att renovera badrum kan vara kostsamt, och det är alltid värt att betala lite extra för att få en fackmannamässig badrumsrenovering enligt våtrumsbranschens alla regler.

2. Planera din badrumsinredning

När du har valt den firma som du vill ska utföra din badrumsrenovering börjar den kanske roligaste delen av hela processen - planeringsstadiet. Tillsammans med en inredare och/eller projektledare ritar ni upp badrummet i ett program som låter dig se ditt nya badrum i 3D. Du får hjälp med att fatta beslut om materialval och tips för badrumsinredning för att ditt badrum ska leva upp till dina önskemål.

3. Påbörja ”Projekt Drömbadrum”

Innan det första faktiska steget tas i att renovera ditt badrum, bestämmer ni ett datum då din badrumsrenovering ska börja. Projektledaren och den byggansvarige briefar dig om renoveringens olika steg. Du kommer under en tid att ha regelbundet besök av hantverkare i ditt hem så förbered dig själv genom att plocka undan så mycket som möjligt av det som kan tänkas vara i vägen för dem när de ska jobba hemma hos dig - och sätt på kaffebryggaren.

4. Ut med det gamla, in med det nya

Innan ditt nya badrum kan komma plats behöver ditt gamla badrum monteras ned. Rivningsfasen är badrumsrenoveringens första spadtag och inleds med att sätta upp skydd och dammspärrar som ska skydda kommunikationsytor mot byggdamm - ett tunt damm som lätt kan göra skada när det letar sig in i utrymmen där det inte hör hemma.

5. Montera ny golvbrunn och avlopp

När du renoverar ditt badrum byts i regel alltid den gamla golvbrunnen med tillhörande avlopp också ut mot en ny. Många väljer att montera vad som kallas för en golvbrunnsränna (eller linjebrunn). Genom att byta ut golvbrunnen kan du vara säker på att du får en godkänd golvbrunn som uppfyller dagens standardkrav.

6. Dra vatten och el till ditt nya badrum

Innan badrummets ytskikt kommer på plats, behöver ditt badrum förses med el och vatten. Gamla vattenrör byts ut mot nya som kan monteras på olika sätt. En certifierad elektriker drar el till tak och väggar så att du både kan tända lampan och koppla in hårfönen.

7. Väggar, golv, tak och tätskikt

Badrummet börjar nu ta sin slutliga form och i samband med att väggar, golv, tak och tätskikt kommer på plats blir det enklare att visualisera slutresultatet. Om du har valt att installera golvvärme så görs detta i det här skedet.

8. Plattsättning av kakel i badrummet

Ett badrum är inte ett badrum utan sitt kakel. En plattsättare inreder ditt nya badrum med de kakelplattor, fog och lister som du har valt. När detta är klart är dröjer det inte länge till dess att du kan börja använda ditt nya badrum. Valet av kakel kan göra mycket för helhetsintrycket. ELLE har samlat massor av bra inspiration för dig som ska välja kakel till ditt nya badrum.

9. Inredningen kommer på plats

De sista bitarna faller på plats i och med monteringen av din badrumsinredning. Dusch, tvättställ, kommod, toalettstol, handdukstork, spegel, belysning och annat som du har valt att utrusta ditt badrum med, kommer äntligen på plats och ditt drömbadrum är nu komplett. Det som tidigare var en 3D-skiss finns nu i ditt hem.

10. Avsyning i ditt badrum

När allt är på plats görs en kontroll av badrummet tillsammans med projektledare och byggansvariga för att säkerställa att ditt nya badrum har monterats i enlighet med branschens regler och att resultatet håller hög kvalitet. I samband med kontrollen av ditt nya badrum får du också ett så kallat våtrumsintyg som du kan använda för att värdesäkra badrummet vid eventuell försäljning, eller för att få mer förmånliga villkor hos ditt försäkringsbolag.

Golvvärme i badrummet

Golvvärme i badrummet är en riktig spelväxlare. Tänk dig att kliva ut ur duschen på en kylig morgon, bara för att mötas av en varm och inbjudande golvyta. Förutom att bidra till en skön och lyxig känsla, ger golvvärme också ett effektivt och energisnålt sätt att värma upp ditt badrum. Oavsett om du väljer elektrisk golvvärme eller vattengolvvärme, ger denna moderna teknologi en jämn värmedistribution och är ett utmärkt komplement till ditt hem.

Läs mer om: